sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Green Day

Au luat naștere în San Francisco, California în 1988 fiind formată din: Billie Joe Armstrong la chitară și voce; Mike Dirnt, (n. Michael Ryan Pritchard), la bass și backing vocals; și Tré Cool, (n. Frank Edwin Wright III) la tobe. În turneele din 2000 și 2004 i-a onorat cu talentul și asociatul lor Jason White (din Little Rock, Arkansas) fiind atunci chitarist secundar. De asemenea, în aceeași perioadă Jason Freese a cântat alături de ei la mai multe instrumente, în special la clape.

Billie Joe și Mike au pus bazele trupei cu numele inițial Sweet Children în 1984. În '88, l-au schimbat cu Green Day. Toboșarul pe care îl avea la început trupa - Al Sobrante (John Kiffmeyer) - a părăsit trupa în 1991 pentru a-și continua studiile și atunci a intervenit Tré Cool. Green Day au scos albume precum 1,039/Smoothed Out Slappy Hours sau Kerplunk! înainte să spargă gheața cu Dookie în '94 (s-au vândut 10 milioane de copii numai în Statele Unite). Întreaga listă de albume e aici.

Al doilea 'best-seller' a fost American Idiot, scos în 2004, cu vânzări de peste 11 mil. de copii în întreaga lume și care a câștigat de altfel Premiul Grammy pentru "Cel mai bun album Rock" în 2005.



Recomand chiar cu insistență (:D) albumul American Idiot din care câteva mostre sunt aici:


greenday - american idiot - Greenday


Boulevard Of Broken Dreams - Green Day

+site oficial+

+întreaga discografie+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu