vineri, 23 ianuarie 2009

Akercocke

Dracu a avut treaba prin '97 in Anglia. Atunci s-a format Akercocke. Numele cica ar fi dintr-o interpretare englezeasca a celebrului "Faust", dar personal prefer sa cred ca baietii vroiau doar sa bage un "cock" undeva in nume si au mers pe varianta asta.
Muzica lor a inceput printr-un black metal ala Deicide dar, spre deliciul tuturor mamelor, a evoluat spre un "blackened death - metal progressive bla bla penis bla". Ultimele doua albume ies in evidenta prin tranzitiile line intre genuri, de la death la progressive fara a utiliza nimic gay ( *Dimmu*) sau bombastic (*Opeth*).
Trupa il are ca frontman pe Jason Mendonca la chitara si voce, posesorul celei mai misto mustati din scena metal ( excluzandu-l pe domnul Lemmy), David Gray la tobe, un tip cu freza marfa si inca doi alcoolici. Vocea se imparte in growl-uri si parti clean. Mendonca are o tehnica variata, el trece de la o voce suava, la un urlet, la un growl, la un pahar de vin. Chitara - distors, bass - se aude , tobe - rapide. Da, nu cant la niciun instrument.
Am uitat sa mentionez ca sunt satanisti. Pe bune, nu satanisti daia de vezi in vama ci Satanisti care se imbraca la costum, merg la intruniri si participa la orgii. Orgii. Da. Se merita sa te imbraci la costum daca in acelasi timp mergi la orgii. Tot vorbind, baietii au aceste teme lirice : fututul, dracu, sexul, moartea crestinilor, tatele, vinul, lucifer, adorarea femeilor si blasfemia in general.

Recomand in special ultimele 2 albume :

Words that go unspoken, deeds that go undone

Antichrist


Videoclipuri pentru a va face o impresie ( da, doua sunt cu femei si cu ei imbracati oficial)

Axiom ( de pe Antichrist) - una dintre cele mai soft piese ale lor

The dark inside - nema video, coperta albumului. Asculta.

Leviathan - penal clipul. Buna tipa.

Verdelet ( prima piesa de pe albumul ala cu titlu lung) - Daca nu iti place piesa asta, nu o sa iti placa Akercocke. Si probabil iti plac barbatii.


Too long, didn't read (TL,DR) ?

Daca asculti death, iti place variatia in metalul tau si nu vomiti cand poti intelege ce urla ala, atunci Akercocke e pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu