joi, 5 februarie 2009

The Haunted


Titlul potrivit ar fi : "cum sa transformi o trupa, care face coloane sonore pentru persoanele inarmate cu o ura pasionala fata de alti oameni, intr-o adunare de plangaciosi".

Nu e prea lung titlul.

Obiectiv nu pot fi acum. The Haunted a fost, si inca este, una dintre trupele de death-thrash ( cu o flegma de melo - death) de elita. In 1998, cu lansarea albumului "The Haunted" , declarat de Kerry King "albumul anului (SLAYERRR) au reusit sa dea o noua suflare genului thrash.

Domnii aveau cu ce. Fratii Björle ( basist si chitarist) si Erlandsson (tobarul) avusesera o trupa mica, AT THE GATES. Caps lockul e facut sa evidentieze faptul ca AT THE GATES este o trupa tare. Revenim la trupa de fata. Vocea variaza la oameni. La propriu. Dupa primul album, Peter Dolving s-a tirat, doar ca se intoarca in 2004. Inlocuitorul, Marco Aro, pot spune cu o aroganta detasata ca era infricosator. Sa presupunem ca Dolving este vocea psihopatului care isi alearga victima. Marco Aro este vocea psihopatului in timp ce infige toporul in capul victimei(omor deosebit de grav, art. 176 lit a).

Sound-ul The Haunted as putea sa il descriu asa : 3 linguri At the Gates amestecate cu un capac de death, 616 picaturi de thrash si o tona de speed. Yep. Pana la ultimele doua albume.

Cu intoarcerea lui Dolving, farmecul mizantropic a disparut putin cate putin. Bine, nu au ajuns ca Metallica dar ma rog, am si eu dreptul la opinie.

Oi! Discografia

Recomandarea mea : Toate albumele in afara de ultimele doua. Si bere. Nu poti gresi cu bere.

Video :

Bury your dead ( Albumul " Made me do it. Marco Aro, live perfect.)

No Compromise
(Albumul "rEVOLVEr". S-a intors Dolving, agresivitatea persista.)

Chasm ( piesa aceasta = The Haunted)

Va las cu niste cuvinte de la alde Dolving :

"You are royally fucked."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu